Meram

Fotoğrafım
Çeviri Kolektifi bir anonim çevirmenler topluluğudur. Meselemiz anarşist, otonomist ve sol komünist pratiklere, tarihsel örnek ve deneyimlere ağırlık veren politik metinlerin literatürümüze kazandırılması, , yerli anarşist külliyatın genişletilmesidir. Herhangi profesyonel/akademik bir kaygıdan azade olan bu girişim, buna bağlı tekzip ve/ya düzeltme gibi durumlarda kuşkusuz hatalarını giderecektir. Daha sorunsuz bir çeviri gelmesi durumunda hem internet, hem de matbu yayında eskisini bir kenara bırakıp yenisini dolaşıma sokacağız. Elimizde çevrilmeyi bekleyen pek çok metin mevcut. Bir göz atıp yardımcı olun isteriz, tabii kendi kaynak/çevirinizle gelmeniz de eş güzelliktedir. Çevirilerin hem kendileri, hem de dağıtım/ulaşım aşamalarındaki katkılarınız henüz bir girişim evresinde olan bu projeyi umulduğu gibi bir kolektif yapacaktır. Dayanışma ile, bütün güç komünlere! cevirikolektifi@gmail.com

12.07.2010

Yunanistan; Savaştayız: Politik Tutuklamalar ve Devlet Terörizmi

Başlamadan not: Bu metin 6 Aralık 2010 tarihinde yayınlandığı 325.nostate adresinden alınmıştır.

Katledilen Alexandros Grigoropoulos’un anmasından bir gün önce, 6 Aralık’ta Yunan demokratik diktatörlüğü toplumun gelmekte olan ayaklanmasından korunmak için trajikomik bir biçimde baskı mekanizmalarını faaliyete geçirdi. Rejimin bütün uşakları kamuoyunu yanıltmak ve toplumun direnen kesimlerini terörize etmek için alarm halinde.



Dün gece (4 Aralık) anti-terörist timin pislikleri silah bulunduğu iddiasıyla Atina, Piraeus, Selanik, Agrinio ve Crete’de pek çok bina ve sosyal mekâna baskın yaptı. Devlet medyasının iyi maaşlı kuklaları polisin “terörizme karşı başarısı” için histeri ve terör üreten şenlikler hazırladı. 24 saat sonra bulunan cephanenin hiçbir saldırıda kullanılmadığı anonsu yapıldı.

Tüm bir günlük kasıtlı habersizlikten sonra, 5 Aralık akşamında polis Atina, Piraeus ve Crete’de yakalanan altı kişinin isim ve fotoğraflarını ifşa ederek “vatandaşlardan” daha bilgi istedi. Yakalanan altı kişiden ikisi için “Ateş Hücreleri” davasından tutuklama kararı vardı.

Aynı gece Selanik’te, anti-terörist timinin gizli sivil polisleri Selanik Üniversitesi’ndeki öğrenci bölgesinde konuşlanmış “Nadir” adlı anti-otoriter işgal mekânına baskın düzenledi. Kâğıtlara ve bilgisayarlara el koydular, içerideki insanları dövdüler ve bu sırada bir dizi alıkoyma ve 11 tutuklama vardı. Mekânın dışında düzinelerce insan dayanışma için bir araya geldi. Üniversite kampüsü içerisindeki özel güvenlik kulübesine yapılan bir saldırıyı polis baskını izledi.

Polisler aynı zamanda anarşist “Agrinio Haunt” yakınlarındaki Agrinio sokaklarını kapattı. Bölgedeki elektrikler “anti-terörist baskınlar” özrüyle kesildi.

Cunta, alıkonulan ve tutuklananları en temel avukatlarıyla görüşme hakkından 24 saat boyunca mahrum etti.

Tutuklananlardan birinin savunma vekilinin açıklaması karakteristiktir;

“Şu ana kadar mutlak olan şey tutukluların prosedür haklarının ve yakınları ve avukatlarıyla iletişimlerinin engellenmesi. Temel hakların kullanımındaki 24 saatin tamamen geçmiş olmasına karşın kesin yasaklama ve tutukluların isim yoklamasının reddi coşkunun sınırlarıdır. Bu kötü muamele seçici sızıntıların olağan metodu ve kamuoyu iletişim manipülasyonuyla tamamlanmıştır. Ve eğer tüm bunlar bir kamu davası ofisinin örtüsü altında gerçekleşiyorsa, bu baskı mekanizmaları tesadüfünün güvenlik konusunda kaygılanmadığı, bunun yasal ve kurumsal düzenin ilgası olduğu onaylanmaktadır.

Alexis’in katlinin ikinci yılının dolmasından bir gün önce, bütün toplum çalkantıda ve harekete geçmek için hazırlıktayken suçlu devlet açıkça kefaret ödeme ihtiyacındadır, başarı sağlamak ve yarının anılmasındaki otoritesini özetle yasallaştırmak için.

Sıfır tolerans! Haklar ve özgürlükler üzerinde politik ve iletişimsel kastiliğe hayır!

Atina, 5 Aralık, 2010, 12.00

Dünün baskınlarının, alıkoyma ve tutuklamaların ötesinde devlet bir başka önleyici eyleme girişti, Atina’nın bütün merkezinde araçlarının geçişinin yasaklanması! Muayyen olarak araç geçişi 6 Aralık sabah 10’dan 7 Aralık sabah 7’ye kadar durdurulacak, Atina merkezinde park yapmak da 6 Aralık sabah 6’dan 7 Aralık sabah 7’ye kadar yasaklanacak.

Öğrenci toplulukları, pek çok anarşist/anti-otoriter ve aşırı sol örgütlenmeler Atina merkezinde bir miting için çağrıda bulunuyor. Ülke genelinde 20’nin üzerine miting için çağrı var.

Bütün politik tutsaklarla dayanışmaya!

Biz savaştayız!